Visie

Jeugdwerking is een fundamenteel aspect voor elke sport.

het AA Drink Jongerenteam vervult deze taak vanaf 1 januari 2017 voor De Telenet Fidea Lions. Het AA Drink Jongerenteam heeft het Zilveren Wiel kwaliteitslabel van de Wielerbond Vlaanderen ontvangen, dit is een label dat wielerclubs met een jeugdvriendelijke en gestructureerde clubwerking erkent.

Binnen het AA Drink Jongerenteam wordt er op een verantwoorde manier gewerkt met wielrenners vanaf de miniemencategorie. Zij krijgen trainingen van opgeleide en gemotiveerde trainers, vaak in en rond het Sven Nys Cycling Centrum in Baal.

De ploegleiding van de Telenet Fidea Lions staat in nauw contact met de ploegleiding van het AA Drink Jongerenteam, waardoor de renners van dichtbij worden opgevolgd en grotere doorgroeimogelijkheden krijgen. Omgekeerd is het ook zo dat als de Telenet Fidea Lions jong talent scouten zij dit talent willen onderbrengen bij het AA Drink Jongerenteam.

Zo hoeven renners niet op te jonge leeftijd in een professioneel team worden opgenomen en kunnen zij rustig groeien, zonder stappen over te slaan. Beide teams zijn er rotsvast van overtuigd dat deze manier van samenwerken de beste resultaten biedt op lange termijn.

Plezier en Prestatie

AA Drink wil met het title-partnership van het nieuwe AA Drink Jongerenteam in de eerste plaats sport en bewegen stimuleren bij de Belgische jeugd. De mooie groep talenten van het team staat synoniem voor wat sport op jonge leeftijd al voor je kan doen, ongeacht je leeftijd of niveau. Het houd je fit, je maakt vrienden en schept prachtige kansen voor de toekomst.

AA Drink hoopt vooral hun steentje bij te dragen door te laten zien wat het bewust gebruik van sportvoeding kan bijdragen aan het leveren van sportieve prestaties, vooral bij jeugdige sporters. Zij kunnen nog een hoop voordelen en kennis halen uit het juist omgaan met sportvoeding en sportdrank.